Raadgevingsorganen

Raad van Inspiratie

De Raad van Inspiratie is er speciaal voor de creatieve, ondernemende studenten die hun stageperiode bij de Stadsgarage succesvol hebben afgerond. Deze getalenteerde (ex-)studenten geven gevraagd en ongevraagd advies en ideeën en bekijken de activiteiten van de Stadsgarage met een frisse blik. Zo blijven we actief met elkaar in verbinding!

Anne Ritsma

Student Toegepaste Psychologie / HS

Als Toegepaste psychologie studente zit ik op dit moment in de eindfase van mijn studie. Ik mocht een eindopdracht maken en wilde dit graag rond het onderwerp duurzaamheid doen. Via via ben ik bij de Stadsgarage terecht gekomen waar ik nu een onderzoek uitvoer rond het Empower 2.0 project. Naast mijn onderzoek probeer ik ook het project zelf goed te volgen en waar mogelijk mijn steentje bij te dragen. Voor mijn toekomstige loopbaan maar ook vooral voor mij persoonlijk vind ik het heel interessant en mooi om mij op deze manier verder te verdiepen in o.a. de energie transitie.

Bob Hoftijzer

Student Ondernemerschap & Retail Management / HR

Door mijn studie, Ondernemerschap & Retail Management, heb ik ervaring met het opzetten en verbeteren van ondernemingen. Voor het derde jaar van mijn studie heb ik stagegelopen bij Stichting Stadsgarage, omdat mij dit in een ultieme kans leek om kennis te maken met het sociaal ondernemen. Van huis uit en van de opleiding uit is mij gewend gemaakt dat ondernemerschap vooral draait om het commerciële aspect - voor mij reden om die thesis te onderzoeken. Gedurende mijn stageperiode ben ik erachter gekomen dat het beste van beide, het commerciële èn het sociale, prima samen kan gaan!

Chris van Bendegem

Student Bestuurskunde/Overheidsmanagement / HS

Ik volg de studie Bestuurskunde / Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Tijdens deze studie heb ik geleerd om met een multidisciplinaire blik maatschappelijke vraagstukken op te lossen. In het derde jaar van mijn studie heb ik stagegelopen bij se.lab en ook in nauw verband gestaan met Stichting Stadsgarage. Voor deze stage ben ik voornamelijk bezig geweest op de thema's impact ondernemen en circulariteit.


Raad van Advies

Het een normaal gegeven dat mensen op een bepaald moment in hun leven een organisatie verlaten. Zo ook bij Stichting Stadsgarage, maar zelden definitief! Oud-Stadsgaragisten kunnen namelijk plaatsnemen in de Raad van Advies, die vier keer per jaar meedoet aan de kwartaalsessies om daarin een kritische blik te werpen op de Stichting. Waar nodig geeft deze Raad advies op specialistische gebieden.

Andries Tieleman

Specialist energietransitie
Na 25 jaar bij Stork en Fokker in IT management rollen ben ik me in 2016 gaan richten op de energietransitie. Ik heb een TU Werktuigbouwkunde achtergrond en interesseer me al lang voor duurzame energie en klimaatverandering. Ik heb een tijdje als ZZP-er meegedraaid in het team van de Stadsgarage, maar ben nu weer in vaste dienst bij Eneco Duurzaam Wonen. Ik draag de Stadsgarage een warm hart toe en blijf daarom nog graag betrokken als lid van de Raad van Advies.


Yvonne Haneman

Specialist wijkeconomie


Michiel de Vos

Specialistisch begeleider operationele zaken
Vanuit de overtuiging dat alles mogelijk is vanuit verbinding, stimuleer ik samenwerking middels co-creatie. Door de toepassing van de design thinking mindset en tools geloof ik dat iedereen creatief is en we allemaal oplossingen kunnen vinden voor de vraagstukken uit deze tijd. Samen met Yvonne Haneman enkele Jaren gewerkt aan verschillende projecten in Schalkwijk om bewoners, beleidsmakers en ondernemers te verbinden rond vraagstukken en ze te leren om daar zelf mee aan de slag te gaan. Zo werkten we onder andere aan de ontwikkeling van een community library, een samenwerking rond mantelzorg en een project rond positieve gezondheid onder migranten. De Stadsgarage heeft aan het begin gestaan van deze carrière door mij te inspireren met interessante trainingen rond social impact. Ik ben dan ook dankbaar dat ik nu de Stadsgarage mag ondersteunen vanuit de Raad van Advies.