Raad van Inspiratie

De Raad van Inspiratie is er speciaal voor de creatieve, ondernemende studenten die hun stageperiode bij de Stadsgarage succesvol hebben afgerond. Deze getalenteerde studenten geven gevraagd en ongevraagd advies en ideeën en bekijken de activiteiten van de Stadsgarage met een frisse blik. Zo blijven we actief met elkaar in verbinding!

Raadsleden

Anne Ritsma

Student Toegepaste Psychologie / HS

Als Toegepaste psychologie studente zit ik op dit moment in de eindfase van mijn studie. Ik mocht een eindopdracht maken en wilde dit graag rond het onderwerp duurzaamheid doen. Via via ben ik bij de Stadsgarage terecht gekomen waar ik nu een onderzoek uitvoer rond het Empower 2.0 project. Naast mijn onderzoek probeer ik ook het project zelf goed te volgen en waar mogelijk mijn steentje bij te dragen. Voor mijn toekomstige loopbaan maar ook vooral voor mij persoonlijk vind ik het heel interessant en mooi om mij op deze manier verder te verdiepen in o.a. de energie transitie.

Bob Hoftijzer

Student Ondernemerschap & Retail Management / HR

Door mijn studie, Ondernemerschap & Retail Management, heb ik ervaring met het opzetten en verbeteren van ondernemingen. Voor het derde jaar van mijn studie heb ik stagegelopen bij Stichting Stadsgarage, omdat mij dit in een ultieme kans leek om kennis te maken met het sociaal ondernemen. Van huis uit en van de opleiding uit is mij gewend gemaakt dat ondernemerschap vooral draait om het commerciële aspect - voor mij reden om die thesis te onderzoeken. Gedurende mijn stageperiode ben ik erachter gekomen dat het beste van beide, het commerciële èn het sociale, prima samen kan gaan!

Chris van Bendegem

Student Bestuurskunde/Overheidsmanagement / HS

Ik volg de studie Bestuurskunde / Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Tijdens deze studie heb ik geleerd om met een multidisciplinaire blik maatschappelijke vraagstukken op te lossen. In het derde jaar van mijn studie heb ik stagegelopen bij se.lab en ook in nauw verband gestaan met Stichting Stadsgarage. Voor deze stage ben ik voornamelijk bezig geweest op de thema's impact ondernemen en circulariteit.

Logboek

In mei 2021 vond de eerste inspiratiesessie plaats. Dit was een pilot.

Op vrijdag 26 november 2021 zal de tweede sessie plaatsvinden. Hierover volgt later meer