Actieprogramma Impact Ondernemen

Voor bedrijven wordt het steeds belangrijker om behalve financieel gezond, ook maatschappelijk betekenisvol te zijn. Dat geldt zowel voor startende zzp'ers en het MKB als voor grote corporaties.

Deze shift wordt ook wel aangeduid als de transitie naar een betekeniseconomie waarin de economische activiteiten in de stad bijdragen aan het aanpakken en oplossen van de maatschappelijke vraagstukken. De stad is gebaat bij een ondernemersklimaat waarin bedrijven gestimuleerd worden om 'betekenisvol' te ondernemen en te groeien.

In co-creatie met meer dan dertig sociaal ondernemers, onderwijzers, onderzoekers, ambtenaren en andere betrokken Haarlemmers is daarom het Actieprogramma Impact ondernemen ontworpen.

Het Actieprogramma

Waar kan de impact ondernemer terecht?

Gratis servicepunt

De Kennemer Impact  Helpdesk helpt impact ondernemers om hun weg te vinden binnen de gemeente en de stad. Voor advies over regels, vergunningen en procedures van de gemeente. Maar ook voor impact evenementen in de stad en trainingen voor en door impact ondernemers.


>> Kennemer Impact Helpdesk  

Netwerk / Community

Impact ondernemers kunnen het probleem waarvoor ze zich inzetten niet altijd in hun eentje oplossen. Zij hebben baat bij een netwerk waarmee ze in nauwe relatie met de gemeente staan, kunnen terugvallen op onderwijs en kennisinstellingen en zijn verbonden met andere ondernemers in de stad.


>> Netwerk / Community

Training

Impact ondernemers die willen starten of groeien met hun onderneming kunnen deelnemen aan de Impact Booster training. In vier vrijdagen en een terugkomdag ga je actief aan de slag met jouw onderneming. Op de laatste dag weet jij waarom jij doet wat je doet, hoe jouw onderneming eruit ziet en wat je nog nodig hebt.


>> Nieuwe trainingsdata

Afzetmarkt & zichtbaarheid

Om meer maatschappelijk in te kopen moet de gemeente beter bekend zijn met de lokale impact ondernemers. Hetzelfde geldt voor bedrijven met een SROI-verplichting. Met het Kennemer Inkoop Platform worden impact ondernemers makkelijk vindbaar voor inkopers. Dat leidt tot meer opdrachten en daarmee tot meer continuïteit.

>> Kennemer Inkoop Platform 

Financiering

Maatschappelijke waarde wordt vaak lager gewaardeerd dan financiële waarde en is lastig te kwantificeren. Dat is een extra obstakel voor impact ondernemers om investeringen aan te trekken. Ook al tonen financiële instellingen een groeiende behoefte om met hun investeringen meer maatschappelijke impact te maken.


>> Financiering

Updates Actieprogramma

Maak kennis met Kennemer Impact: het Actieprogramma Impact Ondernemen

Sinds 2020 werken de Stichting Stadsgarage en Gemeente Haarlem samen aan het stimuleren van impact ondernemerschap. Met de groei van het impactnetwerk is het tijd voor eigen communicatiekanalen voor het Haarlems Actieprogramma Impact Ondernemen. Waar je eerder op de hoogte bleef via Stichting Stadsgarage, kun je ons nu overal vinden, liken en volgen onder de naam Kennemer Impact. 

Nieuws van Kennemer Impact

Abonneer je hier op de maandelijkse nieuwsbrief en volg Kennemer Impact op Facebook en LinkedIn