Actueel

Ben je ondernemer in Haarlem en vind je het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame, sociale en eerlijkere wereld? En wil je horen wat er in de stad op stapel staat? Kom dan naar de Social Impact Night op woensdagavond 20 november.

Jeroen van Hoesel van Sportfever was deelnemer van het Spark Social Enterprise Accelerator programma. Hij vertelt over zijn sociale onderneming en zijn ervaring met het accelerator programma.

Op 14 november maken Zaanse en Kennemerlandse energie-initiatieven voor het eerst kennis met elkaar bij de Stadsgarage in het Seinwezen. Onder leiding van de wethouders uit Zaanstad en Haarlem trappen zij daarmee het EU programma Empower af. Dat richt zich op de vraag wat er nodig is om burgers beter in staat te stellen om hun eigen energie op te...

Geert Kloppenburg van www.geertkloppenburg.nl was deelnemer van het Spark Social Enterprise Accelerator programma. Hij vertelt over zijn sociale onderneming en zijn ervaring met het accelerator programma.

Kortrijk? Dat is een bord langs de snelweg door België richting Frankrijk. Vaak gezien, maar nooit gestopt. Totdat we met de Stadsgarage een succesvolle poging ondernemen om samen met de Coöperatie Kennemer Energie en de gemeente Haarlem mee te doen in een Europees programma rond de energietransitie: Empower the Citizens. Want waar houdt die zijn...

Brigitte van Campen van De Oude Keuken was deelneemster van het Spark Social Enterprise Accelerator programma. Zij vertelt over haar sociale onderneming en haar ervaring met het accelerator programma.

Luchtvervuiling, armoede, schulden, klimaatverandering, werkloosheid. De samenleving wordt geconfronteerd met taaie uitdagingen. Overheden kunnen deze niet alleen oplossen. Sociale ondernemingen zijn hierbij een belangrijke partner. Zij richten zich op het oplossen van maatschappelijk vraagstukken.