Actueel

Steeds meer ondernemers willen middels economische activiteiten in de stad bijdragen aan het aanpakken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De gemeente Haarlem wil hen daarin faciliteren en presenteert daarom het Actieprogramma Impact Ondernemen 2020-2024. Dat ondersteunt Haarlemse bedrijven in hun streven om inclusiviteit, duurzaamheid...

De oplossing moet voldoen aan een aantal randvoorwaarden namelijk: De oplossing is gericht op de wijk (Haarlem Schalkwijk) en heeft een dien en verdienmodel om te zorgen voor een duurzame verankering in de wijk. Daarnaast staat de behoefte van de mantelouder centraal.

Wat mooi als zelfs een financieel bastion als De Nederlandsche Bank (DNB) zich begeeft op het waarderen van natuur, van bijen om precies te zijn. De Volkskrant van 18 juni kopte dat de bloemen en bijen miljarden waard zijn*. Dus nu ook écht deze waarde toekennen. In Zimbabwe zijn we ermee bezig, samen met de Hogeschool Rotterdam.

Naast dat Bas van Haastrecht als adviseur is verbonden aan de Stadsgarage is hij sinds begin dit jaar ook ondernemer in Palènpa. Deze doorstart-up zit in de huttenbouw. De naam Palènpa komt van de houten palen en panelen waar de hutten uit bestaan. Met bouten en moeren worden die aan elkaar verbonden. Een soort mega Lego. Met korte palen bouw...

Op de corona-hulp pagina zijn verschillende initiatieven en impact ondernemers te vinden die we graag een steuntje in de rug geven. In deze rubriek stellen we die impact ondernemers een aantal vragen over hoe zij de huidige crisis door proberen te komen. Deze keer de beurt aan Brownies&downieS Haarlem.

Ondernemers in Nederland staan nu op de 'overleef-stand'. De creativiteit die daarvoor nodig is kan van pas komen om impact ondernemen in de periode voorbij Corona een sterkere positie te laten innemen. Wat zouden we daarvoor kunnen doen? Onder regie van Sociaal Enterprise NL heeft Stadsgarage samen met een tiental Nederlandse platforms voor impact...

Het begint langzaam drukker te worden op de Zijlweg. Daar fiets ik dagelijks op en neer tussen mijn huis en het Seinwezen, huis van de Stadsgarage. Dat is nu al wekenlang mijn enige woon-werkverkeer. Een gekke gewaarwording. Onderweg passeer ik diverse winkels: de fietsenmaker, de stomerij, de ijzerwinkel. Die zijn steeds open gebleven tijdens de...

Alle huizen moeten van het gas af. Met elkaar moeten we onze huizen verduurzamen. Daar is het iedereen over eens. Alleen: hoe doen we dat?

Elk jaar doet Social Enterprise NL groot onderzoek naar de ontwikkeling van sociale ondernemingen in Nederland met de Social Enterprise Monitor. Als partner van Social Enterprise NL brengen wij dit onderzoek graag onder de aandacht bij ons netwerk.

Op het Mendelcollege is waarschijnlijk plek voor 900 zonnepanelen; energie voor 160 huizen in de buurt! Onlangs ondertekenden de partijen een intentieverklaring om nog dit jaar een collectief zonnestroomdak te ontwikkelen. Mede mogelijk gemaakt door het Europese project EMPOWER2.0.