Spark Social Enterprise in de schijnwerpers

26-09-2022

Stichting Stadsgarage is door Interreg 2 Seas geselecteerd om de prestaties van Spark Social Enterprise uit te lichten tijdens het 2 Seas Annual Event. Onze ervaring met Spark laat zien hoe een Europees gefinancierd programma nog ver na de eindstreep doorwerkt in concrete resultaten: met Haarlem als stralend voorbeeld! 

Spark was een Europees gefinancierd Interreg 2 Seas programma. Gedurende vier jaar heeft de Stadsgarage met Belgische en Engelse partners - de Sociale Innovatiefabriek, de Punt, County of Sussex en University of Brighton - gewerkt aan het sneller laten groeien van sociale ondernemingen. Met als doelstelling meer duurzame innovatieve ideeën met positieve effecten te ontwikkelen en zo te zorgen voor snellere groei. Het leverde een waardevolle methode op om sociale ondernemingen te trainen, ondersteunen en laten groeien. 

Een greep uit de resources die binnen het programma zijn ontwikkeld:

Tijdens het programma zijn 75 ondernemers geholpen met gerichte training en ondersteuning. Twee derde van deze deelnemers gaf aan dankzij het programma hun aanbod aan diensten en producten te hebben uitgebreid en hun maatschappelijke impact vergroot. Meer dan de helft heeft dankzij het programma de kwaliteit van hun product- en dienstverlening verbeterd en hun omzet vergroot. De uitvoering van het programma werd gewaardeerd met complimenten van Interreg 2 Seas en een score van 97/100 punten voor de behaalde resultaten.

Spark als voorloper van het Haarlemse Actieprogramma Impact Ondernemen

Spark heeft de weg gebaand voor het Actieprogramma Impact Ondernemen 2020-2024 in Haarlem, een bloeiende samenwerking tussen Gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage. Via vijf actielijnen werkt het programma aan het versterken van de trend naar maatschappelijk betekenisvol ondernemerschap. Oftewel: de transitie naar een betekeniseconomie, waarin de economische activiteiten in de stad bijdragen aan het aanpakken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. 

Bezoek de Stadsgarage op het 2 Seas Annual Event! 

Meer weten over Spark? Je hoort er alles over tijdens de sessie Social innovation & employment op het 2 Seas Annual Event (zie hieronder). Ook kun je de Stadsgarage vinden bij de exhibition space van het event. 

Kom naar het 2 Seas Annual Event op 29 en 30 september

Meld je aan voor het 2 Seas Annual Event op 29 en 30 september in Den Haag! Het Annual Event zal de prestaties van de samenwerking met 2 Seas in de schijnwerpers zetten en nieuwe bestemmingen voor de toekomst verkennen. Het volledige programma en de aanmeldingslink vind je hier