Bijeenkomst 17 april: grote veranderingen voor mode- en textielbedrijven in Haarlem

30-03-2023

Bent u al op de hoogte van de nieuwe en aankomende regels in de mode- en textielsector? Deze regels zullen ook op mode- en textielbedrijven in Haarlem een enorme impact hebben. Eén van die regels is de invoering van het Besluit UPV Textiel. Deze wetgeving wordt in de loop van 2023 van kracht. Daarom organiseren we voor ondernemers de bijeenkomst 'Europese wetgeving en de impact op de mode-en textielbranche in Haarlem.' Deze bijeenkomst met lunch wordt gehouden op maandag 17 april van 10.00 – 13.00 uur en zal plaatsvinden in de Sociëteit Vereeniging in Haarlem.

Het Besluit UPV Textiel

Het Besluit UPV Textiel maakt producenten en importeurs van mode- en textielsector wettelijk verantwoordelijk voor de afvalfase van de producten die zij in Nederland in de handel brengen. Dit betekent dat zij moeten bijdragen aan een passend, gescheiden inzamelsysteem en doelstellingen voor hergebruik en hoogwaardige recycling van textiel. Deze wettelijke verplichtingen hebben impact op iedere schakel in de mode- en textielsector. Dus ook op uw bedrijf!

Wat gebeurt er in Haarlem

Stichting Stadsgarage en Sustainable Fashion Lab van Hogeschool Inholland organiseren in samenwerking met de gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland deze lunchsessie. Na de inleiding en webinar van landelijke Stichting UPV Textiel gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over deze veranderingen en hoe we daar in Haarlem vorm aan kunnen geven. Deze bijeenkomst vindt plaats in Sociëteit Vereeniging. Het adres is Zijlweg 1, 2013DA Haarlem (toegang is gratis, aanmelden verplicht).

Programma

De planning van het evenement ziet er als volgt uit:

10.00u – 10.30u: Inloop

10.30u – 11.00u: Introductie door Tamara Schoon – De UPV en andere Europese wetgeving
waar de mode- en textielsector ook in Haarlem mee te maken krijgt.

11.00u – 12.00u: Webinar Stichting UPV Textiel – Landelijk aanpak en de stand van zaken.

12.00u – 13.00u: Lunchsessie, onder leiding van Ethical Fashion icoon Ashna Chhatta over de impact en aanpak van de UPV plannen in Haarlem / Kennemerland.

Meld je aan!

Wil je weten wat de wetgeving voor impact heeft op jouw bedrijf en met andere ondernemers uit Haarlem van gedachten wisselen over de impact en aanpak van deze gezamenlijke uitdaging? Kom dan maandag 17 april naar de bijeenkomst. Meld je vóór donderdag 13 april aan via deze link.

Wil jij meer weten over de UPV? Bezoek dan de website van Modint. Modint is de ondernemersorganisatie voor fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in (bedrijfs) kleding, modeaccessoires, tapijt en (interieur)textiel.