Creëer jij een nieuwe broedplaats voor Haarlem?

17-07-2023

Welke sociale ondernemer of ondernemend buurtinitiatief realiseert in Zuidwest een creatieve broedplaats voor de buurt? Gemeente Haarlem, Hoorne Vastgoed en HBB Groep zoeken een enthousiaste, energieke lokale sociale ondernemer die een vaste creatieve broedplaats voor de buurt gaat realiseren in Haarlem Zuidwest. 

Hiervoor is de komende jaren tijdelijk een locatie beschikbaar. Je start op de Stephensonstraat 7, in een bestaand gebouw waar meerdere creatieve ondernemers zitten en Frankie Local voor een goede kop koffie. Je werkt toe naar een vaste plek in de nieuwbouw die door de ontwikkelcombinatie Van Hoorne HBB wordt gerealiseerd.

De plek moet toegankelijk zijn voor mensen van allerlei pluimage, de oudgedienden die al heel hun leven in de wijk wonen, de jonge gezinnen die net op het Remiseterrein wonen en de happy singles, jong en oud, die straks een groot deel van de (sociale) nieuwbouw gaan bewonen. De uitstraling en het programma moeten hen een welkome huiskamer bieden en er aan bijdragen dat de grote transformatie die de buurt doormaakt zacht landt.

Voor initiatiefrijke bewoners biedt de plek ruimte om kleinschalige activiteiten aan te bieden, zoals workshops, cursussen, samen eten, theater of film. Thuiswerkers klappen er hun laptop open of delen met elkaar een bureau. En wellicht vindt een klein creatief bedrijf er werkruimte. Het concept is aan jou, dit is een richting en maakt de verwachting duidelijk.