Fotoverslag Kennemer Impact Meet-up: coaching en training

21-07-2023

Vrijdag 14 juli vond een Kennemer Impact Meet-up plaats in het Seinwezen in Haarlem. Hier kwamen trainingsalumni en andere impact ondernemers samen om ervaringen te delen, inspiratie op te doen én de nieuwe coaches van Kennemer Impact te ontmoeten. Dat zag er zó uit!

Nicholas Ninaber van Eijben trapte af met een inspirerend verhaal over ondernemersgeluk. Samen met zijn broer startte hij in 2014 het bedrijf Nic&Mic: een sociale onderneming die afval opruimt, er iets moois van maakt en zorg draagt voor goede en duurzame werkgelegenheid voor de makers. Dat doen zij door te investeren in samenwerking met bedrijven en kunstenaars in verschillende Afrikaanse landen. Zij maken o.a. kleurrijke beeldjes en metershoge kunstwerken van het materiaal van aangespoelde teenslippers, maar ook tassen van oude uniformen en prachtige wandkleden van gebruikt textiel. Je leest er hier meer over. 

Interactieve sessie

Zijn verhaal leidde al snel tot een levendig gesprek over de uitdagingen van upcycling en wat Nic&Mic zo succesvol maakt. Aan de hand van stellingen over impactvol ondernemerschap gingen we het gesprek verder aan. Er bleek een goede mix van ervaren en startende impact ondernemers aanwezig te zijn. Dat zorgde voor mooie uitwisselingen en inzichten. Er werd actief met elkaar meegedacht over de uitdagingen van het ondernemerschap. Want hoe vind je de juiste partner om jouw startup verder vorm te geven? En hoe kom je aan financiering voor jouw impactbedrijf? 

Het aanbod van Kennemer Impact

Met deze en andere ondernemersvragen ben je bij Kennemer Impact aan het juiste adres. Kennemer Impact is de samenwerking van de gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage die uitvoering geeft aan het Actieprogramma Impact Ondernemen. Een beknopt overzicht: 

  • De Kennemer Impact Helpdesk bundelt de informatiestromen rondom impactvol ondernemerschap in onze regio. Als impact ondernemer in Kennemerland kun je gratis terecht bij dit servicepunt. Voor o.a. bedrijfsadvies, werkplekken, netwerken en contact met de juiste ambtenaar, maar ook voor nieuws, evenementen en trainingen voor en door impact ondernemers. Bezoek de Helpdesk via kennemer.impacthelpdesk.nl

  • Tijdens de meet-up werd bovendien een nieuw onderdeel van het aanbod gepresenteerd: de Kennemer Impact Coaching. Wanneer ondernemers zelf niet tot een oplossing komen of voor een belangrijke beslissing staan, kunnen zij een beroep doen op de Kennemer Impact Coaches voor een afgebakende coachingsboost van drie sessies met een ervaren coach. Een aantal coaches was aanwezig om zich voor te stellen. Tijdens de bijeenkomst zijn de eerste ondernemers al gekoppeld aan een coach. Meer over dit coachingstraject lees je hier. 

  • Het Kennemer Inkoop Platform biedt inkopers en consumenten het overzicht bij wie ze in de regio met maatschappelijke impact kunnen kopen. Door hun producten en diensten op het platform aan te bieden, worden impact ondernemers makkelijk vindbaar voor zowel consumenten als inkopers. Dat leidt tot meer opdrachten en daarmee tot meer continuïteit en impact. Als impact ondernemer kun je jouw onderneming hier gratis aanmelden om zichtbaar te zijn op dit platform. 
  • Een groeiend aantal aanbieders op het Kennemer Inkoop Platform beschikt daarnaast over een zogenaamde SROI-badge. Deze speciale status maakt jouw aanbod interessant voor bedrijven met een SROI-verplichting ('Social Return on Investment') in onze regio. Zulke bedrijven kunnen hun SROI-verplichting invullen door in te kopen bij ondernemers met een SROI-badge. Wat dit inhoudt en hoe je zo'n badge verkrijgt, lees je hier. 

Netwerken en feedback

We sloten de middag af met een borrel en haalden feedback op over het Actieprogramma Impact Ondernemen. Dat leidde tot een aantal waardevolle inzichten, mooie gesprekken en goede ideeën voor een vervolg.. 

Wil jij op de hoogte blijven van nieuw aanbod en activiteiten? Abonneer je op de nieuwsbrief en volg Kennemer Impact via LinkedIn en Facebook. Zo ben je als eerste geïnformeerd over nieuwe trainingen, interessante bijeenkomsten en ander nieuws uit het impact netwerk.