Kom op 17 september naar de Open Energie Dag op het Seinwezen!

30-08-2022

Boven onze werkplek wordt energie opgewekt! Buurtcoöperatie Zon op Garenkokerskwartier realiseerde op het Seinwezen in 2015 het eerste collectieve zonnepanelendak van Noord-Holland. Tijdens de Open Energie Dag is het zonnedak te bekijken en leer je er alles over deelname aan collectieve zonnedaken. Kom je ook kijken?

  • Locatie: Het Seinwezen (Kinderhuissingel 1h, 2013 AS Haarlem)
  • 17 september 2022, van 13.00u - 16.00u
  • Voor deze locatie is aanmelden niet nodig. Wil je ook andere initiatieven bezoeken? Kijk dan op de website van de Open Energie Dag of je een plekje moet reserveren. 

Over de Open Energie Dag

Tijdens de Open Energiedag kun je op tientallen locaties een kijkje komen nemen bij duurzame energieprojecten. Ben jij ook benieuwd naar de wereld achter je stopcontact en thermostaat? Altijd al eens een windmolen binnen willen stappen of een zonnepark willen aanraken? Kom kijken hoe Nederland met zonne- en windenergie en duurzame warmte sneller zonder Russisch gas kan. Met duurzame energie werken we aan schone en betaalbare energie voor iedereen.

Vorig jaar openden bijna vijftig duurzame energieprojecten tijdens de eerste Open Energiedag de deuren om mensen kennis te laten maken met hun project. Ook dit jaar kun je op tientallen locaties verspreid over het land iets moois beleven. Voorbeelden zijn een Blue Energy project op de afsluitdijk, een combinatie van zonnepanelen met fruitteelt, duurzame warmte uit de bodem, windparken in aanbouw en een fietstocht langs de bronnen voor een warmtenet. 

Nederland gaat de komende jaren fors meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, geothermie, warmtepompen, of uit water. Het elektriciteitsnet wordt uitgebreid en er komen meer laadpunten voor elektrische auto's. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe de energietransitie werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. In Haarlem kunnen bezoekers terecht bij Zon op Garenkokerskwartier, KweekZon, de Koepel en het Remeha Experience Center. 

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl