Ondernemerscoaches presenteren zich tijdens de Kennemer Impact Meet-up

21-07-2023

Impact ondernemers kunnen vanaf nu ook voor coaching bij de Kennemer Impact Helpdesk terecht. Deze aanvulling op het aanbod van onder andere trainingen en workshops werd op 14 juli gelanceerd tijdens de Kennemer Impact Meet-up in het Seinwezen in Haarlem. Hier kwamen trainingsalumni en andere impact ondernemers samen om ervaringen te delen, inspiratie op te doen en de coaches van Kennemer Impact te ontmoeten.

Impact ondernemers luisteren naar het inspirerende verhaal van Nicholas Ninaber van Eijben, oprichter van Nic&Mic, tijdens de Kennemer Impact Meet-up in het Seinwezen.
Impact ondernemers luisteren naar het inspirerende verhaal van Nicholas Ninaber van Eijben, oprichter van Nic&Mic, tijdens de Kennemer Impact Meet-up in het Seinwezen.

Kennemer Impact is de samenwerking van de gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage die uitvoering geeft aan het Actieprogramma Impact Ondernemen. Een team van ervaren coaches voegt zich nu bij hen om het aanbod uit te breiden met gerichte ondersteuning en persoonlijk advies.

Kennemer Impact Coaching

Ondernemers kunnen bij deze coaches terecht met lastige vraagstukken rondom de ontwikkeling van hun impactbedrijf. Moet ik vreemd geld aantrekken voor de groei van mijn bedrijf? Hoe begeleid ik nieuwe werknemers? Klopt mijn business model nog? Wanneer ondernemers zelf niet tot een oplossing komen of voor een belangrijke beslissing staan, kunnen zij een beroep doen op de Kennemer Impact Coaching voor een afgebakende coachingsboost van drie sessies met een ervaren coach. Het traject begint met een startsessie waarin de doelen worden bepaald, gevolgd door een vervolgsessie en een eindsessie waarin conclusies worden getrokken over hoe verder te gaan. De eindsessie resulteert in een kort verslag van de bevindingen met conclusies en advies.

Effectief aan de slag met impactdoelstellingen

"Dit nieuwe onderdeel van het Actieprogramma Impact Ondernemen biedt ondernemers een waardevolle mogelijkheid om persoonlijk advies en ondersteuning te ontvangen bij hun impactprojecten", zegt André Brasser, voorzitter van Stichting Stadsgarage. "De coachingspool brengt ondernemers in contact met ervaren coaches die gespecialiseerd zijn in ondernemen en impact maken. We geloven dat deze ondersteuning hen zal helpen om effectieve strategieën te ontwikkelen en hun impact te vergroten."

De Kennemer Impact Coaching is bedoeld voor ondernemers in het brede midden- en kleinbedrijf die impact willen maken als onderdeel van hun kernactiviteit. Er zijn drie criteria waaraan voldaan moet worden: de ondernemer heeft een vraagstuk dat bijdraagt aan het vergroten van de impactdoelstellingen van het bedrijf, is gemotiveerd om daaraan te werken, en is in staat om de uitkomsten toe te passen.

De eerste matches

Tijdens de bijeenkomst in het Seinwezen ontstonden al snel de eerste matches tussen coaches en ondernemers met een hulpvraag. Ook onderling dachten de deelnemers actief met elkaar mee. Het initiatief leverde positieve reacties op onder de aanwezigen. Quinten van Duin, International Program & Partnerships Manager bij Dopper, reageert: ''Mooi om te voelen hoe de verbondenheid in Haarlem leidt tot praktische ondersteuning en daadwerkelijke impact!''

Bezoek de Kennemer Impact Helpdesk meer informatie over het coaching-traject en om je aan te melden.