Schalkwijk aan Zet: goed op dreef

01-07-2021

Vorig jaar stelde de gemeenteraad 70.000 euro beschikbaar voor ideeën die Schalkwijk gezelliger, veiliger of mooier maken. Uit de maar liefst 94 ingediende ideeën kozen de Schalkwijkers er 13 die in 2021 worden gerealiseerd. Hoe staat het nu met de winnende plannen? Bijna alle winnaars zijn inmiddels gestart met de uitvoering van hun idee, of doen dat op heel korte termijn. Sommige plannen krijgen al echt vorm, zoals de Schalkwijkse honingstand en het Onderwijsloket Schalkwijk. En sommige plannen zijn al uitgevoerd. Eind april is het verhaal over Schalkwijkse 'Best Friends' in de Haarlemse Kinderkrant verschenen. En de elektrische smiley-borden, die automobilisten attenderen op hun snelheid, zijn geplaatst op de Boerhaavelaan en de Bernadottelaan.

In de nieuwsbrief Schalkwijk aan Zet is te lezen waar iedereen mee bezig is. Je kan je gratis abonneren via https://www.haarlem.nl/schalkwijk-aan-zet/.

Team Schalkwijk aan Zet is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor de tweede editie. Tussen 18 september en 17 oktober kan iedereen met hart voor Schalkwijk een plan voor de wijk indienen op www.schalkwijkaanzet.nl. Schalkwijkers van 16 jaar en ouder bepalen begin december welke ideeën in 2022 worden uitgevoerd.

Smiley borden Bernadottelaan

Schalkse honing