Terugblik op de eerste Social Impact Night

29-11-2019

Tijdens The Impact Days van 21 t/m 23 november is door heel Nederland zichtbaar gemaakt hoe ondernemers bouwen aan een eerlijke en duurzame wereld. Dit jaar deed Haarlem ook mee! Gemeente Haarlem organiseerde samen met Stichting Stadsgarage de eerste editie van de Social Impact Night en een Social Shopping route langs 12 sociaal ondernemers in Haarlem.

Ruim zestig sociaal ondernemers verzamelden zich in het Seinwezen tijdens de Social Impact Night waar wethouder Robbert Berkhout de avond aftrapte met de plannen voor sociaal ondernemerschap in Haarlem. Vervolgens nam strategisch inkoper en aanbestedingsjurist Sanne van Kamp (Gemeente Haarlem) het woord over en gaf inzicht in het Duurzaam en Sociaal Inkoopbeleid. De kansen en uitdagingen voor sociaal ondernemers in Haarlem zijn hierbij ook besproken. 

Bekijk de aftermovie gemaakt door Haerlems Bodem
(artikel gaat verder onder de video)

De gemeente en bedrijven streven samen naar Social Return on Investment, maar hoe doe je dat? Dit werd toegelicht door Marijt Regt van Code Sociale Ondernemingen. Verdiep je in de voorwaarden die er zijn, maar vooral in de kansen die nu nog veelal onbenut blijven. Tot slot deelden Edwin Teljeur van MEO en Dennis Cup van Haerlems Bodem uit eigen ervaring hoe zij sociaal zijn en willen worden.

Wethouder Robbert Berkhout kondigde aan dat de gemeente zich verder gaat inzetten om de kansen van sociaal ondernemerschap te benutten, op weg naar de 'Betekenis Economie van Haarlem'.

Dank aan alle aanwezigen en sprekers.

Bekijk hieronder de fotogalerij van de Social Impact Night en download de presentaties.


Social Impact Night is onderdeel van The Impact Days 

De nationale bewustwordingscampagne genaamd The Impact Days nu ook in Haarlem! In 2018 waren er al 180 evenementen waar sociaal ondernemers hun deuren opende, een fietsroute organiseerde met de gemeente of een inspirerend evenement organiseerde. Op 21, 22 en 23 november 2019 stond Nederland weer bomvol met deze viering van ondernemerschap tijdens de tweede editie van The Impact Days. Wil je meer weten over The Impact Days? Kijk dan op: www.theimpactdays.nl