Uitnodiging 16 januari - Living Lab Sustainable Fashion: Circulaire verdienmodellen in de mode- en textielindustrie

12-01-2023

De Stadsgarage is partner van Hogeschool Inholland in het Sustainable Fashion programma. De issues binnen de mode- en textielindustrie zijn echte 'wicked problems'. De samenleving vraagt steeds meer aandacht voor dit onderwerp. Je leest en hoort er veel over. De grote vraag is: Hoe dan wel? Een prachtige uitdaging en ruimte voor goede initiatieven. 

De studenten van het Living Lab Sustainable Fashion zijn samen met werkveldpartners en onderzoekers op zoek gegaan naar oplossingen! Wil je ook meer weten over de uitkomsten? De achttien studenten willen graag hun resultaten aan jou presenteren. De resultaten van dit Living Lab zijn gebaseerd op vier deelonderzoeken en een pop up store evenement afgelopen december. Je bent van harte uitgenodigd, dus houd 16 januari 2023 vrij en meld je hier aan!

Focusgebieden:

  • The New Optimist, die eigen kleding ontwerpt, modellen snijdt en in elkaar zet: welke rol kan dit bedrijf aannemen in de bewustwording van consumenten t.a.v. de uitdagingen binnen de mode- en textielindustrie. De studenten presenteren een Purpose marketingcampagne.
  • The Swap Shop wil de mode- en textielindustrie duurzamer maken door ruilen van kleding. Studenten doen onderzoek onder de doelgroep tussen de 18 en 25 jaar. De uitkomsten presenteren ze graag aan de genodigden.
  • Borrow a Brand richt zich op de zakenvrouw die een kledingstuk of een outfit wil lenen. De studenten hebben zich beziggehouden met de Optimalisatie van het Businessmodel en geven advies; dat zij graag presenteren.
  • Haarlem is de zustergemeente van Harlem, NYC. De studenten hebben onderzoek gedaan onder beoogde deelnemers naar de behoeften en wensen voor een Sustainable Fashion Community in Haarlem.
  • Het organiseren van een pop-up store voor de The Swapshop tijdens de Kerstmarkt in het Kweekcafé in Haarlem en het onderzoeken van de mogelijkheden voor franchisevestiging van de Swapshop in Haarlem.

Programma 16 januari 2023

15:00 uur Inloop (koffie/thee)

15:15 uur Presentaties vijf teams met de resultaten van de Living LAB studenten

16:15 uur Future steps Living Lab Sustainable Fashion; op basis van een brainstormgesprek met LAB-studenten en werkveldcontacten

16:30 uur Netwerkborrel

18:00 uur Afsluiting

Aanmelden en praktische informatie

Wat? Business, Finance & Law x Living Lab Sustainable Fashion: Circulaire verdienmodellen in de mode- en textielindustrie. 

Wanneer? 16 januari 2023 van 15.00 uur tot 18.00 uur. 

Waar? Start Up Campus Haarlem, Hogeschool Inholland (tegenover de hoofdingang van Hogeschool Inholland, op het plein). 

Aanmelden via deze link. Voor vragen kun je contact opnemen met Nelleke van der Schee: Nelleke.vanderSchee@inholland.nl