Collectieve zonnestroom dankzij dak Mendelcollege

01-05-2020

Op het Mendelcollege is waarschijnlijk plek voor 900 zonnepanelen; energie voor 160 huizen in de buurt! Onlangs ondertekenden de partijen een intentieverklaring om nog dit jaar een collectief zonnestroomdak te ontwikkelen. Mede mogelijk gemaakt door het Europese project EMPOWER2.0.

Rector-bestuurder Jan-Mattijs Heinemeijer van het Mendelcollege "Wij zijn blij dat wij als school een flinke bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie. Uiteraard betrekken we ouders van onze leerlingen, de leerlingen en buurtbewoners graag bij dit project."

Nu begint een fase van onderzoek naar de draagkracht van de panden, risico analyse, planning, e.d. met als doel om in de tweede helft van 2020 te starten met het opwekken van zonne-energie op de daken van het Mendelcollege. Inschrijving voor deelname aan dit collectieve zonnestroomdak start later dit jaar.

Voor meer informatie over dit project, raadpleeg dit persbericht van Kennemer Kracht en het Mendelcollege of neem contact op met Kennemer Energie.

Voor een ieder die zou willen deelnemen aan dit collectieve zonnestroomdak, verwijzen we graag naar Kennemer KrachtWilt u als eigenaar of huurder van een schoolgebouw in de regio Kennemerland of IJmond ook zonnestroom opwekken op uw vastgoed? Bekijk wat Kennemer Energie voor u kan betekenen.

Bron: KennemerEnergie. Lees hier het volledige artikel.