Complimenten uit Europa

26-01-2021

De Stichting Stadsgarage heeft een prachtige beoordeling ontvangen van de Europese commissie op het SPARK project - An Innovation Roadmap for Social Enterprises (2016-2020).

Gedurende vier jaar is er met Belgische en Engelse partners gewerkt aan het sneller laten groeien van sociale ondernemingen. Met als doelstelling meer duurzame innovatieve ideeën met positieve effecten te ontwikkelen en zo te zorgen voor snellere groei. Oftewel: de ondernemer helpen zijn/haar positieve impact te vergroten en beter te ondernemen in termen van omzet, marketing, Human Resources (HR), afzetmarkt, nieuwe producten of processen. In de loop van het programma hebben we 75 ondernemers daarbij geholpen.

In het eindverslag (zie download onderaan deze pagina) gaf twee derde van de deelnemers gaf aan dankzij het programma hun aanbod aan diensten en producten te hebben uitgebreid en hun maatschappelijke impact vergroot. Meer dan de helft heeft dankzij het programma de kwaliteit van hun product- en dienstverlening verbeterd en hun omzet vergroot.

SPARK was een EU gefinancierd Interreg2Seas programma. Onze Belgische partners zijn de Sociale Innovatiefabriek en de Punt. De Engelse partners zijn de County of Sussex en University of Brighton die tevens lead partner is. Bedankt voor de samenwerking, de bijdrage aan én van deze ondernemers.

SPARK heeft de weg gebaand voor het Actieprogramma Impact Ondernemen in Haarlem, een samenwerking tussen Gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage. Waaronder het recent gelanceerde Kennemer Inkoop Platform de Action Learning Sets voor impact ondernemers vanuit het Live Online Learning (LOL) programma.