Podcast Impactpraat online

04-01-2022

Impactpraat. In deze nieuwjaarsaflevering bespreken Bas Turk, Lars Brunnhoff en Kim Nooij hoe 2021 voor hen was, wat 2022 voor ze te bieden heeft, Razender Reporter Joy gaat in gesprek met Tim Broersen en nog veel meer impact nieuws!

Host: Bryan Freriks

Deze podcast wordt ontwikkeld door studenten van de opleiding Creative Business (InHolland). In een periode van 20 weken is door de studenten onderzoek gedaan naar impact ondernemen. Wat was het voor jaar voor de ondernemers? Hoe is corona van invloed geweest op hun bedrijfsvoering en ook wat zijn de verwachtingen voor 2022? Wat is er in de toekomst nodig om impact ondernemers te helpen.

De studenten bogen zich over het vraagstuk: Hoe kunnen we impact ondernemen en ondernemers meer bekendheid, herkenning en erkenning geven? Deze podcast is daarvan het resultaat en tevens een pilot en onderdeel van het Actieprogramma Impact Ondernemen. Voor bedrijven wordt het namelijk steeds belangrijker om behalve financieel gezond, ook maatschappelijk betekenisvol te zijn. Dat geldt zowel voor startende zzp'ers en het MKB als voor grote corporaties.

Deze shift wordt ook wel aangeduid als de transitie naar een betekeniseconomie waarin de economische activiteiten in de stad bijdragen aan het aanpakken en oplossen van de maatschappelijke vraagstukken. De stad is gebaat bij een ondernemersklimaat waarin bedrijven gestimuleerd worden om 'betekenisvol' te ondernemen en te groeien. Daarom organiseren de gemeente Haarlem en de Stichting Stadsgarage diverse leer-, doe- en samenwerkingsprogramma's, evenementen en zichtbaarheid voor deze ondernemers.

Benieuwd hoe dat eruitziet? Neem een kijkje op de pagina van het Actieprogramma Impact Ondernemen.