Actueel

Sluit je aan bij Social Enterprise World Forum (SEWF) Digital om in contact te komen met duizenden toonaangevende sociale ondernemers. Krijg toegang tot inhoud van wereldklasse en neem deel aan 's werelds grootste gesprek over sociale ondernemingen.

In het Seinwezen zijn enkele bijzondere werkplekken beschikbaar gekomen voor zelfstandig ondernemers. Je hebt een eigen bureau in een open lichte ruimte op de 1e verdieping met dakterras en een verrassend uitzicht op groen en passerende treinen. Je ontmoet geregeld andere ondernemers, zowel in het voorbijgaan, tijdens de lunch als bij...

Vorige week, de eerste dinsdag van september, was het Duurzame Dinsdag. De dag dat duurzame initiatieven uit de samenleving een podium krijgen in politiek Den Haag. Met o.a.de Duurzame Troonrede 2020. Leest het hier: Duurzame Troonrede 2020.

Steeds meer ondernemers willen middels economische activiteiten in de stad bijdragen aan het aanpakken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De gemeente Haarlem wil hen daarin faciliteren en heeft daarom - samen met de Stadsgarage - het Actieprogramma Impact Ondernemen 2020-2024 gepresenteerd.

Net een nieuw plan opgezet, duikt het Corona virus op. Omzet net in de lift, moet de zaak op slot. En dan nu de anderhalve meter markt. Hoe verder? Er zijn talloos veel voorbeelden te geven hoe de Corona crisis de activiteiten van sociaal- en impact ondernemers doorkruist.

Steeds meer ondernemers willen middels economische activiteiten in de stad bijdragen aan het aanpakken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De gemeente Haarlem wil hen daarin faciliteren en presenteert daarom het Actieprogramma Impact Ondernemen 2020-2024. Dat ondersteunt Haarlemse bedrijven in hun streven om inclusiviteit, duurzaamheid...

De oplossing moet voldoen aan een aantal randvoorwaarden namelijk: De oplossing is gericht op de wijk (Haarlem Schalkwijk) en heeft een dien en verdienmodel om te zorgen voor een duurzame verankering in de wijk. Daarnaast staat de behoefte van de mantelouder centraal.

Wat mooi als zelfs een financieel bastion als De Nederlandsche Bank (DNB) zich begeeft op het waarderen van natuur, van bijen om precies te zijn. De Volkskrant van 18 juni kopte dat de bloemen en bijen miljarden waard zijn*. Dus nu ook écht deze waarde toekennen. In Zimbabwe zijn we ermee bezig, samen met de Hogeschool Rotterdam.

Naast dat Bas van Haastrecht als adviseur is verbonden aan de Stadsgarage is hij sinds begin dit jaar ook ondernemer in Palènpa. Deze doorstart-up zit in de huttenbouw. De naam Palènpa komt van de houten palen en panelen waar de hutten uit bestaan. Met bouten en moeren worden die aan elkaar verbonden. Een soort mega Lego. Met korte palen bouw...